Zoeken

Over ons

Het Paviljoen aan het Water is een ontmoetingsplek aan de kade van de Maashaven in Charlois op Zuid. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het paviljoen biedt een podium voor initiatieven uit de wijk op het gebied van eten, muziek, film en kunst. Hier wordt het vele talent uit Zuid getoond.

 

In de zomer biedt het paviljoen als pop-up restaurant lekker en betaalbaar eten uit de wijk met zicht op de Rotterdamse skyline. Het terras aan de Maashaven is een prachtige ontmoetingsplek voor bewoners uit Charlois en Rotterdam. De culturele programmering met muziek, film en kunst wordt samen met maatschappelijke instellingen, initiatiefnemers, galeries, muzikanten, kunstenaars en andere actievelingen op Zuid en mensen uit de buurt georganiseerd.

 

In de winter is het paviljoen een productieruimte voor internationale artists in residence, die werken aan sociaal-ruimtelijk vraagstukken rondom de Maashaven en de aangrenzende wijken. De resultaten zijn dan weer in de zomer te zien in het paviljoen.

Missie en visie

Stichting Charlois aan het Water is verantwoordelijk voor het Paviljoen aan het Water. Het doel van de stichting is om een duurzame verbinding tussen haven en wijk te bewerkstellingen en de Maashavenkades weer onderdeel te laten zijn van Charlois.

 

…aan het Water is een initiatief van Vitibuck Architects en Stedelinks010. Het is de eerste publieke plek aan het waterfront van Charlois aan de Maashaven. Samen met bewoners, kunstenaars, initiatiefnemers, ondernemers en onderwijsinstellingen wordt een breed programma samengesteld.

   

…aan het Water is open voor presentaties, tentoonstellingen, ontmoetingen en sociale bijeenkomsten en richt zich op een breed publiek dat geïnteresseerd is om het beste dat Rotterdam Zuid te bieden heeft te delen en te beleven met zicht op de Rotterdamse skyline.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.