Zoeken

Piet

Piet is opgegroeid in Oud-Charlois en zat tijdens zijn jeugd op de scouting in Rotterdam-Zuid. Zodra hij kon, volgde Piet de opleiding tot stuurman aan de Hogere Zeevaartschool waar hij van alles leerde over navigatie, meteorologie, stabiliteit en manoeuvreren met zeeschepen. De zee trok hem als kleine jongen altijd erg aan en hij wilde graag de wereld zien en avonturen beleven: “Op mijn 20e was ik klaar met de opleiding en maakte ik mijn eerste zeereis: een lijndienst tussen Sicilië en Venetië. In zes jaar heb ik ervaring opgedaan met verschillende ladingen als containers, vloeibaar gas en fruit, van Zuid-Amerika tot Europa en van West-Afrika tot Noord-Amerika. Gelukkig was er altijd wel een moment dat ik de wal op kon om een krantje te kopen en de benen te strekken. Een hele mooie tijd!”

Inmiddels is het varen wel een beetje voorbij want Piet volgt inmiddels de opleiding tot NT2-docent. “Dat is een docent die Nederlands geeft aan anderstaligen. Ik houd erg van taal en van contact met (buitenlandse) culturen dus dat past goed bij mij. Naast het studeren geef ik Nederlandse les op een ISK (een klas met buitenlandse jongeren) en geef ik het vak digitale vaardigheden aan inburgeraars.”

En laat deze voorliefde voor buitenlandse culturen nou net iets zijn wat hij terugvindt bij Paviljoen …aan het Water. “Het Paviljoen is voor mij in enkele jaren uitgegroeid tot een plek waar ik mij thuis voel en waar ik kan bijdragen aan leuke voorstellingen, optredens, kookteams en andere activiteiten. Ik vind het leuk dat het Paviljoen toegankelijk blijft voor lokale buurtbewoners en dat we lekker onszelf kunnen zijn.

Piet heeft zo’n vijf jaar gedraaid achter de bar en in de bediening, maar hij stopt dit jaar met zijn vrijwilligersactiviteiten. Met een beetje geluk loop je hem nog wel tegen ’t lijf tijdens onze programma’s; vergeet hem vooral niet te vragen naar zijn zeemansverhalen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.