Zoeken


Squish Movie Camp – Crisp edition: Spicy Experiment
13 augustus 2023 - 21:30

rsvp hier

Queer & feminist film+tattoo festival

Welkom bij Squish Movie Camp – de Crisp editie: het heetste openlucht filmfestival van de stad. Gedurende elk weekend in augustus viert het festival [queer] liefde, lichamen, relaties, seksualiteit en politiek.

 

Met een internationaal programma van films van 25 verschillende artiesten, heeft Squish diverse films geselecteerd in verschillende genres (animatie, documentaire, kort en lang) die diverse queer-feministische perspectieven en unieke visuele identiteiten delen. Het programma bestaat voornamelijk uit onafhankelijke films die in Nederland in première gaan voor deze gelegenheid. Iedere avond is samengesteld rond een specifiek thema: TederheidSpicy ExperimentsBody Politics en Romance Drops.

 

Last but not the least: er zullen veel activiteiten plaatsvinden tijdens de filmavonden, zoals tattoobars, live muziek en een expositie. Deze SMC-editie is bedacht als een feel-good viering, die je op vele manieren stimuleert en hopelijk veel kracht, tederheid en voeding voor de geest biedt, alvast voor de verre herfsttijden.

Programma 13 augustus

14:00u-19:00u – Tattoobar
Kom een nieuwe tattoo halen in de Squish tattoobar! Vandaag kun je terecht bij Kimtamtt, Tatu4you, Borus Fuckyea of ALBANASTANA.

 

21:30u – Movie Camp: Spicy Experiment
Kom met je geliefden genieten van de filmprogramma’s, terwijl de zon langs het water ondergaat. Deze avond staat in het teken van experimentele en conceptuele benaderingen van seksualiteit, pornografie en lichamen. Verwacht eigenaardigheid, glitters, bewegende ansichtkaarten en surrealistische verhalen.

 

Pink Narcissus – James Bidgood – 01:11:00 – USA

Little Vulvah & her Clitoral Awareness – Sara Koppel – 04:30 – Denmark

Genderfluid – Laure Giappiconi, La Fille Renne, Elisa Monteil – 6:43 – France

Embraces of Touch – Sara Koppel – 03:00 – Denmark

Pink Lips – Nicky Miller –  4:12 – Germany

Will you come with me? Derya Durmaz – 1:56 – Germany

Nina and the Robot – Cindy Coutant – max 18:49 – France

Fuck It – Grupa Dochodzę (Biczysko, Pepe Le Puke, Szuga Szu) – max 35:38 – Poland

Bears with banana and bubbles in their boxers – Lee Campbell – max 09:11 – UK

 

Het festival is gratis toegankelijk en rolstoeltoegankelijk. Let op: sommige films worden aanbevolen voor een publiek van 18 jaar en ouder. Benieuwd naar welke avonden toegankelijk zijn voor jongere mensen? Mail naar: squish.party@gmail.com

Fundraiser

Om de artiesten met wie Squish samenwerkt te kunnen betalen en tegelijkertijd het festival financieel toegankelijk te houden, hebben ze een fundraiser opgezet. Het festival is volledig gratis en kan daardoor geen inkomsten genereren. De opgehaalde fondsen zullen voornamelijk worden gebruikt voor vergoedingen voor de artiesten. Elke donatie telt; zelfs 1 euro maakt een verschil. Je kunt deelnemen aan de inzamelingsactie door op deze link te klikken. Deelnemers maken kans op een tattoo van een van de artietsen of een voucher t.w.v. €50,-.

Over Squish

Squish is een queer en feministisch cultureel platform dat culturele makers die behoren tot gender- en seksuele minderheden ondersteunt. Door middel van multidisciplinaire evenementen, voornamelijk tentoonstellingen en filmavonden, bevraagt de organisatie identiteitspolitiek door een intersectionele aanpak toe te passen. Hierdoor probeert men het hedendaagse proletariaat te herdefiniëren en te bevragen, waarbij perspectieven worden gedeeld van queer personen, makers uit de arbeidersklasse, niet-Nederlandse en niet-witte mensen, en genderminderheden, met nadruk op zelfrepresentatie. Door onderzoek en niet-academische benaderingen te combineren, mengt de organisatie entertainment, kunst en gemeenschapsondersteuning.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.