Zoeken


Opening expo: Mycellenium – A Fungal Odessey
14 september 2023 - 19:00

RSVP HIER

Mycellenium – A Fungal Odessey

Het is het jaar 3023, duizend jaar vanaf onze huidige tijd, het ecosysteem dat we vandaag kennen bestaat niet meer. Schimmels, ooit bescheiden organismen, hebben zich naar voren gewerkt, hun netwerken van mycelium verstrengeld met gedachten die lijken op die van de mensheid. Stap binnen in een wereld belast door onze daden uit het verleden, een rijk waar het lot van de aarde een onverwachte koers heeft genomen. “Mycellenium” is een boeiende verkenning van een toekomst die geboren is uit de ongetemde gevolgen van onze daden.

 

De wereld die je voor je ziet is een wereld waar onze klimaatambities zijn mislukt. Door stijgende temperaturen is de vochtigheid in de lucht gestegen en heeft vochtige lucht plaatsgemaakt voor schimmelgroei. Het heeft het podium vrijgemaakt voor een opmerkelijke evolutie. De voedselketen zoals we die kennen zal instorten en schimmels zullen oprijzen en de planeet domineren. “Mycellenium” stelt zich een samenleving voor die verder gaat dan het bekende, een symfonie van menselijke en schimmelachtige essentie verstrengeld. Hoe zal de mensheid zich presenteren in deze tijd? Kunnen we dit nog steeds menselijk noemen? En hoe beïnvloedt het andere levende wezens?

 

Programma:

19:00 Inloop (entree op donatie) – Welkomstdrankje en hapje
20:00 Openingswoord Emma Albers & presentatie van Mycoloog Kyliaen Rijsenburg van de Paddenstoelen broeders
20:30 Surprise band
22:00  Jamsessie georganiseerd door Lonelyhearts

 

Deelnemende kunstenaars:

Kyliaen Rijsenburg, Gina Borsje, Emma Albers, Seline Verloop, Lisette Oostveen, Laura van Dijk, Gilles van Kralingen

Over Mycellenium

Mycellenium is meer dan alleen kunst; het is een levende ervaring die reflectie aanmoedigt over de relatie tussen de mensheid en het milieu. Het daagt ons uit om de veerkracht van het leven te overwegen in het gezicht van ingrijpende verandering. Het project verweeft de verhalen van mycelium en de mensheid op een nieuwe en onverwachte manier en nodigt deelnemers uit voor een artistieke reis naar de onbekende toekomst. Het middelpunt van het project is de “Boom des Levens”, een monument dat symbool staat voor de geboorteplaats van de mensheid in deze era. Naarmate de tijd verstrijkt, versmelten de ouderen met de schimmels, waardoor de cyclische aard van het leven en de transformatie wordt getoond. Het kunstproject bevat uitgestrekte doeken, graffiti meesterwerken, beelden en interactieve ervaringen, allemaal die deze unieke toekomst afbeelden. Het nodigt kijkers uit om zich te engageren met de schimmelwereld via jamsessies en evenementen geïnspireerd door paddenstoelen. Kom binnen in een wereld waar creativiteit geen grenzen kent, waar kleuren, vormen en emoties met elkaar verweven om boeiende verhalen te creëren. Als kunstenaars zijn we samengekomen om over dit scenario na te denken en onze gedachten te laten afdwalen. Elke kunstenaar nam een klein stukje van alle informatie die “onder ons ligt” en creëerde een eigen versie of gedachte over dit onderwerp. Bovenal willen we laten zien dat er eigenlijk een ondersteboven in de wereld is. Een die groter is dan we ooit dachten en meer verstrengeld is dan we weten. We zijn verbonden met de natuur via duizend onzichtbare draden. Er valt nog zoveel meer te leren en te ontdekken over de schimmelwereld. En het is verplicht om dit te doen om te groeien als mensheid, samen in symbiose met de natuur!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.