Zoeken


Mycellenium’s Fungal Movie Night
23 september 2023 - 21:30

RSVP voor de filmavond

Op zaterdag 23 september organiseert Mycellenium a very fungi movie night. Gedurende de avond heb je tevens de mogelijkheid om hun fantastische expo te bekijken, over de wereld van schimmels. Temidden van de expositie, wordt je meegenomen in het rijk van deze mysterieuze, fascinerende organismen. Meer over de expo lees je onder.

 

21:30u – Inloop, mogelijkheid tentoonstelling bekijken

22:00u Start film

Entree – €2,- incl. popcorn – betalen op locatie, wel graag reserveren via Eventbrite

Fantastic Fungi (2019)

Paddestoelen zien er al magisch uit, maar wat er buiten het zicht gebeurt, is nog betoverender. Tijdens deze huiskamer filmvertoning, kijken we naar Fantastic Fungi, een bekroonde documentaire uit 2019 die vertelt over de fantastische werking van deze vreemde, kleurrijke organismen. Kom gezellig langs en stap in Mycellenium’s knusse rijk der schimmels. Leer waar het schimmelrijk allemaal toe in staat is: van afval afbreken tot voedsel leveren en gewassen aantasten; ze produceren sporen die helpen bij de voortplanting van schimmels, en interageren met boomwortels en andere organismen in wat de “Wood Wide Web” genoemd wordt.

Over Mycellenium

Mycellenium is meer dan alleen kunst; het is een levende ervaring die reflectie aanmoedigt over de relatie tussen de mensheid en het milieu. Het daagt ons uit om de veerkracht van het leven te overwegen in het gezicht van ingrijpende verandering. Het project verweeft de verhalen van mycelium en de mensheid op een nieuwe en onverwachte manier en nodigt deelnemers uit voor een artistieke reis naar de onbekende toekomst. Het middelpunt van het project is de “Boom des Levens”, een monument dat symbool staat voor de geboorteplaats van de mensheid in deze era. Naarmate de tijd verstrijkt, versmelten de ouderen met de schimmels, waardoor de cyclische aard van het leven en de transformatie wordt getoond. Het kunstproject bevat uitgestrekte doeken, graffiti meesterwerken, beelden en interactieve ervaringen, allemaal die deze unieke toekomst afbeelden. Het nodigt kijkers uit om zich te engageren met de schimmelwereld via jamsessies en evenementen geïnspireerd door paddenstoelen. Kom binnen in een wereld waar creativiteit geen grenzen kent, waar kleuren, vormen en emoties met elkaar verweven om boeiende verhalen te creëren. Als kunstenaars zijn we samengekomen om over dit scenario na te denken en onze gedachten te laten afdwalen. Elke kunstenaar nam een klein stukje van alle informatie die “onder ons ligt” en creëerde een eigen versie of gedachte over dit onderwerp. Bovenal willen we laten zien dat er eigenlijk een ondersteboven in de wereld is. Een die groter is dan we ooit dachten en meer verstrengeld is dan we weten. We zijn verbonden met de natuur via duizend onzichtbare draden. Er valt nog zoveel meer te leren en te ontdekken over de schimmelwereld. En het is verplicht om dit te doen om te groeien als mensheid, samen in symbiose met de natuur!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.