Zoeken


GEANNULEERD: MOOR MOTHER & AQUILES NAVARRO
16 mei 2023 - 18:00 - 22:00

Tickets

DIT EVENEMENT WORDT VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM EN LOCATIE. HOUD DE WEBSITE VAN WORM IN DE GATEN VOOR DE NIEUWE DATUM.

 

__

 

WORM & RE#SISTER presenteren een avond met Moor Mother en Aquiles Navarro in co-productie met Paviljoen aan het Water, als onderdeel van de sediments tentoonstelling/programma/residency. Tijdens deze avond zullen Moor Mother en Aquiles Navarro hun praktijken, methoden, onderzoek en inspiraties delen in een intieme setting die de vorm aanneemt van een performance workshop.

 

Opmerking: dit evenement is in samenwerking met WORM & R#ESISTER en vindt plaats bij Paviljoen aan het Water.

 

      

Moor Mother

De songwriter, componist, vocalist, dichter en docent Camae Ayewa (Moor Mother) heeft jarenlang georganiseerd en opgetreden in de underground muziekcommunity van Philadelphia voordat ze naar Los Angeles verhuisde om compositie te doceren aan de Thornton School of Music van de University of Southern California. Ze bracht haar debuutalbum uit als Moor Mother, Fetish Bones, in 2016, en heeft sindsdien een overvloed aan geprezen muziek uitgebracht, zowel als soloartiest als in samenwerking met andere muzikanten die haar drijfveer delen om het onvertelde op te graven. Ze heeft opgetreden en opgenomen met de free jazz-groepen Irreversible Entanglements en the Art Ensemble of Chicago, platen gemaakt met billy woods, Mental Jewelry en YATTA, en maakt deel uit van het literaire en artistieke collectief Black Quantum Futurism.  

https://moormother.net/   Photo credit: Samantha Isasian

Aquiles Navarro

Aquiles Navarro is een in New York gevestigde trompettist, componist en DJ van Panamese afkomst. Hij is ook de CEO & oprichter van River Down Records, een label dat zich richt op het documenteren en uitbreiden van de creatieve geluiden en geesten van Panama. Aquiles haalt zijn geluiden uit folkloristische muziek, salsa, reggae en alles wat er om hem heen was. Deze eclectische muzikale achtergrond, gebaseerd op zijn opvoeding in Panama, heeft hem ertoe gebracht samen te werken met folk muzikanten, dansers, beeldende kunstenaars, acteurs, dichters en echt de wereld om hem heen. Hij beschouwt zichzelf als een improvisator, waarbij hij zijn scala aan invloeden samenbrengt in een verenigd sonisch vocabulaire dat kan worden opgenomen in verschillende genres en media. Aquiles is lid van Irreversible Entanglements en vormt de helft van het duo Heritage of the Invisible.  

http://www.aquilesnavarro.com/   Photo credits: Bob Sweeney

sediments

sediments is een residency waar vier kunstenaars een collectief vormen. Paviljoen aan het Water is hun gedeelde studio waarin ze elkaar dagelijks ontmoeten. De ruimte is open voor het publiek en nodigt hen uit voor een tentoonstelling, een samengestelde serie evenementen en hun gezamenlijke onderzoek, gepresenteerd in verschillende formats gedurende de maand. Sediments zijn interdisciplinaire kunstenaars: Robin Becker (geluid, compositie, grafische notatie), Marcel Herkelman (intuïtief tekenen, schilderen, geluid), Tisa World (stemkunst, tekst, performance, compositie) en Daphnis (nieuwe media, geluidsoverlast, performance, onderzoek).  

https://sediments.hotglue.me/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.