Zoeken

KUNSTFESTIVAL: ZUID OPEN AIR CINEMA – The Man Who Sold His Skin (2021)
14 juli 2023 - 21:00

RSVP voor de filmavond

In het kader van Zomer op Zuid presenteert Zuid Open Air Cinema in samenwerking met Arab Film Festival en Paviljoen aan het Water de film The Man Who Sold His Skin (2021) van filmmaker Kaouther Ben Hania tijdens kunstfestival WE ARE ALL GUESTS. Voorafgaand aan de film kun je komen dineren in het festivalrestaurant. De film start om 22:00u.

 

Vrijdag 14 juli

15:00-17:30 – Workshop Art Ashram (meld je hier aan)

18:30u-21:00u – Diner pop-up festivalrestaurant (reserveer hier)

22:00u – The Man Who Sold His Skin (2021, Kaouther Ben Hania)

 

THE MAN WHO SOLD HIS SKIN
Sam Ali moet Syrië ontvluchten, maar hoe? Kunstenaar Jeffrey Godefroy, geïnspireerd op Wim Delvoye, biedt hem de kans op een visum. Hij gaat akkoord met het plaatsen van een getatoeëerde uitvergroting van dit visum op zijn rug en verandert zo in een levend kunstwerk. Zoals Godefroy uitlegt: hij maakt van Sam een gebruiksvoorwerp. want het transport van goederen is vrijer dan dat van mensen. Delvoye zette in 2006 een tatoeage op de rug van de dertigjarige Tim en verkocht het voor 150.000 euro aan een kunsthandelaar, waardoor hij nog alijd contractueel verplicht is te poseren, en na overlijden zijn huid zal afstaan aan de koper. De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania zag Tim in het Louvre. Het inspireerde haar de film te maken over persoonlijke en politieke vrijheid, liefde en hypocrisie in de kunstwereld.

 

Gedurende het hele festival kun je vanaf 18:30 uur komen eten tijdens het gezamenlijke buffet-diner. Reserveren doe je hier.

Hofmann & Kindle

Kunstenaars Simon Kindle en Vincent Hofmann werken al drie jaar samen aan gezamenlijke projecten. Hun gezamenlijke werk omvat optredens, objectkunst en textueel werk. Om hun samenwerking te verdiepen, kregen ze de mogelijkheid van stichtingen NAC Rotterdam en Charlois aan het Water om samen met hun families drie maanden lang in Rotterdam te verblijven en te werken tijdens de residentie. Gedurende deze tijd hebben de kunstenaars een meerdelig werk ontwikkeld, geïnspireerd door de vorm van een ei, bestaande uit een bewegend beeldhouwwerk en een publicatie. Voor het festival WE ARE ALL GUESTS zal dit draaiende beeldhouwwerk aan de hand van een performance voor het eerst publiekelijk worden gepresenteerd.

Art Ashram – RACE FOR SPACE

Sinds de jaren 60 stuurt de mensheid cryptische diagrammen de ruimte in om contact te maken met buitenaardse wezens. Maar tot nu toe geen antwoord. Hoe communiceren we het bestaan van de mensheid en de planeet aarde naar het universum? Tijdens drie workshops bij kaarslicht zullen we nadenken over kunstgeschiedenis, biologie en natuurwetenschappen. Alle deelnemers worden uitgenodigd om verschillende aspecten te delen van wat het betekent om mens te zijn en een boodschap voor de ruimte uit te snijden in een zandbak. Vr 14 juli 15:00 • Za 15 juli 15:00 • Zo 16 juli 13:00  Tijdens elke workshop creëren we samen een beeldhouwwerk. De workshops zijn gratis en open voor alle leeftijden, er is geen ervaring vereist. Graag vóór 10 juli aanmelden via art.ashram.berlin@gmail.com. 

Festivalrestaurant

Pop-up festivalrestaurant: gezamenlijke buffet-diners • Woensdag 12 t/m zondag 16 juli vanaf 18:3o uur • Reserveer hier Als het woord comfort in 15 verschillende talen bijna hetzelfde wordt uitgesproken, dan moet comfort iets heel dierbaars voor ons zijn. De uitdrukking “comfortfood” is relatief nieuw, maar het idee dat we eten om toevlucht te vinden, niet alleen van honger, maar ook van stress en zorgen, is geenszins nieuw. Vooral in tijden van crisis en post-crisis, of het nu financieel, gezondheid-gerelateerd of relationeel is, hebben we des te meer behoefte om iets te proeven dat ons zowel chemisch als emotioneel sterker maakt (het woord comfort komt van het Latijn: com fortis, “met kracht”). Gedurende het kunstfestival zal Italiaanse gastchef en kunstenaar Silvio Palladino gedurende 5 dagen koken in Paviljoen aan het Water, waarbij hij gasten uitnodigt voor een banket van zelfbeloning, nostalgie en puur genot. In plaats van de typisch eenzame ervaring van comfortfood eten we gemeenschappelijk, met elkaar, aan tafel.

Wat betekent comfort food voor jou? Wat is het recept voor jouw geluk? Zou het ook andere mensen gelukkig maken? Mail ons jouw recepten, schuif aan tafel voor de discussie, of sluit aan bij Silvio in de keuken om te helpen je eigen geheime brouwsel te bereiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.