Zoeken


KUNSTFESTIVAL: ZUID OPEN AIR CINEMA – Summer of Soul (2021)
13 juli 2023 - 21:00

RSVP voor de filmavond

In het kader van Zomer op Zuid presenteert Zuid Open Air Cinema in samenwerking met Paviljoen aan het Water de film Summer of Soul (2021) van filmmaker Ahmir Khalib Thompson tijdens kunstfestival WE ARE ALL GUESTS. Voorafgaand aan de film kan er worden gedineerd en om 21:00u is er een kunstperformance van Zwiters kunstenaarsduo Hofmann & Kindle. De film start om 22:00u.

 

Donderdag 13 juli

18:30u-21:00u – Buffet-diner festivalrestaurant (reserveer hier)

21:00u – Performance Hofmann & Kindle

22:00u – Summer of Soul (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised) (2021, Ahmir ‘Questlove’ Thompson)

 

SUMMER OF SOUL
Terwijl Woodstock een mijlpaal in de muziekgeschiedenis heet, werd het datzelfde jaar gehouden Harlem Cultural Festival, ten onrechte, vergeten. De vlammende optredens van onder andere Stevie Wonder, Nina Simone en Mahalia Jackson zijn nu aan de vergetelheid ontrukt met een ijzersterke film. Regsseur Ahmir ‘Questlove’ Thompson is naast frontman van The Roots en DJ ook muziekhistoricus. Maar vooraleerst is hij drummer. Zijn timing, techniek en ritmische veelzijdigheid vertaalt zich in een muzikaal ijzersterk gecomponeerde film vol swing en groove. Een wervelende en warmbloedige ode aan een vergeten muziekgeschiedenis.

 

Gedurende het hele festival kun je vanaf 18:30 uur komen eten tijdens een gezamenlijk buffer-diner. Reserveren doe je hier.

hofmann & kindle

Kunstenaars Simon Kindle en Vincent Hofmann werken al drie jaar samen aan gezamenlijke projecten. Hun gezamenlijke werk omvat optredens, objectkunst en textueel werk. Om hun samenwerking te verdiepen, kregen ze de mogelijkheid van stichtingen NAC Rotterdam en Charlois aan het Water om samen met hun families drie maanden lang in Rotterdam te verblijven en te werken tijdens de residentie. Gedurende deze tijd hebben de kunstenaars een meerdelig werk ontwikkeld, geïnspireerd door de vorm van een ei, bestaande uit een bewegend beeldhouwwerk en een publicatie. Voor het festival WE ARE ALL GUESTS zal dit draaiende beeldhouwwerk aan de hand van een performance voor het eerst publiekelijk worden gepresenteerd.

Festivalrestaurant

Pop-up festivalrestaurant: gezamenlijke buffet-diners • Woensdag 12 t/m zondag 16 juli vanaf 18:3o uur • Reserveer hier Als het woord comfort in 15 verschillende talen bijna hetzelfde wordt uitgesproken, dan moet comfort iets heel dierbaars voor ons zijn. De uitdrukking “comfortfood” is relatief nieuw, maar het idee dat we eten om toevlucht te vinden, niet alleen van honger, maar ook van stress en zorgen, is geenszins nieuw. Vooral in tijden van crisis en post-crisis, of het nu financieel, gezondheid-gerelateerd of relationeel is, hebben we des te meer behoefte om iets te proeven dat ons zowel chemisch als emotioneel sterker maakt (het woord comfort komt van het Latijn: com fortis, “met kracht”). Gedurende het kunstfestival zal Italiaanse gastchef en kunstenaar Silvio Palladino gedurende 5 dagen koken in Paviljoen aan het Water, waarbij hij gasten uitnodigt voor een banket van zelfbeloning, nostalgie en puur genot. In plaats van de typisch eenzame ervaring van comfortfood eten we gemeenschappelijk, met elkaar, aan tafel.

Wat betekent comfort food voor jou? Wat is het recept voor jouw geluk? Zou het ook andere mensen gelukkig maken? Mail ons jouw recepten, schuif aan tafel voor de discussie, of sluit aan bij Silvio in de keuken om te helpen je eigen geheime brouwsel te bereiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.