Zoeken

KUNSTFESTIVAL: WORKSHOP MET ART ASHRAM
14 juli 2023 - 15:00 t/m 16 juli 2023 - 03:00

Meld je aan voor de workshop

workshop zandsculpturen maken

RACE FOR SPACE
Sinds de jaren 60 stuurt de mensheid cryptische diagrammen de ruimte in om contact te maken met buitenaardse wezens. Maar tot nu toe geen antwoord. Hoe communiceren we het bestaan van de mensheid en de planeet aarde naar het universum? Wat moet het Onbekende weten? Tijdens drie workshops bij kaarslicht zullen we nadenken over kunstgeschiedenis, biologie en natuurwetenschappen. Door naar de staat van de wereld te kijken, creëren we een speculatieve verbeelding van de dingen die moeten voortbestaan. Alle deelnemers worden uitgenodigd om verschillende aspecten te delen van wat het betekent om mens te zijn en een boodschap voor de ruimte uit te snijden in een zandbak. Na de workshop wordt gesmolten aluminium van energiedrankblikjes in de zandmal gegoten. Het resulterende beeldhouwwerk geeft onze gedeelde tijd weer en wordt gemonteerd op een ruimteverkenner. De resultaten worden getoond tijdens de Finissage.

 

DATA & INFO WORKSHOPS

Tijdens elke workshop creëren we samen een beeldhouwwerk. Je hoeft je alleen voor één workshop in te schrijven. Duur: 2,5 uur. De workshops zijn gratis en open voor alle leeftijden, er is geen ervaring vereist. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen, meld je aan via art.ashram.berlin@gmail.com. De workshops vinden plaats in het Pavilioen aan het Water.

 

Vrijdag, 14 juli om 15.00 – 17.30 uur

 

Zaterdag, 15 juli om 15.00 – 17.30 uur

 

Zondag, 16 juli om 13.00 – 15.30 uur FINISSAGE 17.00 uur

 

Gedurende het hele festival kun je vanaf 18:30 uur komen eten en drinken in het fetival pop-up restaurant. Reserveren doe je hier.

Art Ashram (DE/FR/NL)

Art Ashram is een internationaal kunstcollectief en artist-in-residence dat in 2023 in Paviljoen aan het Water verbleef. Tijdens hun verblijf hebben ze bierblikjes en ander aluminium afval uit de buurt verzameld en omgesmolten tot een reeks buitenaardse beelden. Voor WE ARE ALL GUESTS: Once a guest, always welcome organiseert Art Ashram drie workshops om een nieuwe communicatievorm met het Grote Onbekende te vinden. Deelnemers worden uitgenodigd om na te denken over wat het betekent om mens te zijn en om een ruimte sculptuur te ontwerpen. 

Festivalrestaurant

Pop-up festivalrestaurant: gezamenlijke buffet-diners • Woensdag 12 t/m zondag 16 juli vanaf 18:3o uur • Reserveer hier Als het woord comfort in 15 verschillende talen bijna hetzelfde wordt uitgesproken, dan moet comfort iets heel dierbaars voor ons zijn. De uitdrukking “comfortfood” is relatief nieuw, maar het idee dat we eten om toevlucht te vinden, niet alleen van honger, maar ook van stress en zorgen, is geenszins nieuw. Vooral in tijden van crisis en post-crisis, of het nu financieel, gezondheid-gerelateerd of relationeel is, hebben we des te meer behoefte om iets te proeven dat ons zowel chemisch als emotioneel sterker maakt (het woord comfort komt van het Latijn: com fortis, “met kracht”). Gedurende het kunstfestival zal Italiaanse gastchef en kunstenaar Silvio Palladino gedurende 5 dagen koken in Paviljoen aan het Water, waarbij hij gasten uitnodigt voor een banket van zelfbeloning, nostalgie en puur genot. In plaats van de typisch eenzame ervaring van comfortfood eten we gemeenschappelijk, met elkaar, aan tafel.

Wat betekent comfort food voor jou? Wat is het recept voor jouw geluk? Zou het ook andere mensen gelukkig maken? Mail ons jouw recepten, schuif aan tafel voor de discussie, of sluit aan bij Silvio in de keuken om te helpen je eigen geheime brouwsel te bereiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.