Zoeken

KUNSTFESTIVAL: PERFORMANCE HOFMANN & KINDLE
12 juli 2023 - 17:00 t/m 16 juli 2023

Let op! Deze performance vindt op drie verschillende momenten plaats! Aanmelden niet nodig.

De kunstenaars Simon Kindle en Vincent Hofmann werken al drie jaar samen aan gezamenlijke projecten. Deze omvatten optredens, objectkunst en tekstwerken. Om hun samenwerking verder te verdiepen, kregen ze de mogelijkheid van de stichtingen NAC Rotterdam en Charlois aan het Water om gedurende drie maanden met hun gezinnen in Rotterdam te wonen en werken tijdens een artist-in-residence programma. Gedurende deze tijd hebben de kunstenaars een meerdelig werk ontwikkeld, waarbij ze werden geïnspireerd door de vorm van een ei. Dit werk omvat een bewegende sculptuur en een publicatie. Voor het festival Zomer Op Zuid zal deze sculptuur voor het eerst publiekelijk worden gepresenteerd voor het paviljoen en in een performatieve act in rotatie worden gebracht.

 

Data en tijden performances:

 

Woesndag 12 juli 17:00 uur OPENING

 

Donderdag 13 juli 21:00 uur

 

Zondag 16 juli 17:00 uur FINISSAGE

 

Gedurende het hele festival kun je vanaf 18:30 uur wat komen eten tijdens het gezamelijke buffet-diner. Reserveren doe je hier.

festivalrestaurant

Pop-up festivalrestaurant: gezamenlijke buffet-diners • Woensdag 12 t/m zondag 16 juli vanaf 18:3o uur • Reserveer hier Als het woord comfort in 15 verschillende talen bijna hetzelfde wordt uitgesproken, dan moet comfort iets heel dierbaars voor ons zijn. De uitdrukking “comfortfood” is relatief nieuw, maar het idee dat we eten om toevlucht te vinden, niet alleen van honger, maar ook van stress en zorgen, is geenszins nieuw. Vooral in tijden van crisis en post-crisis, of het nu financieel, gezondheid-gerelateerd of relationeel is, hebben we des te meer behoefte om iets te proeven dat ons zowel chemisch als emotioneel sterker maakt (het woord comfort komt van het Latijn: com fortis, “met kracht”). Gedurende het kunstfestival zal Italiaanse gastchef en kunstenaar Silvio Palladino gedurende 5 dagen koken in Paviljoen aan het Water, waarbij hij gasten uitnodigt voor een banket van zelfbeloning, nostalgie en puur genot. In plaats van de typisch eenzame ervaring van comfortfood eten we gemeenschappelijk, met elkaar, aan tafel.

Wat betekent comfort food voor jou? Wat is het recept voor jouw geluk? Zou het ook andere mensen gelukkig maken? Mail ons jouw recepten, schuif aan tafel voor de discussie, of sluit aan bij Silvio in de keuken om te helpen je eigen geheime brouwsel te bereiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.