Zoeken

Chypko, Totoreke & De Laatste Zeemeermin
27 juli 2023 - 18:00

Reserveer hier

Muziekavond van programmamaker Brian Murphy, vol dreamgaze en retro-futuristische sounds uit Latijns Amerika. Kom luisteren naar de muzikale acts van Chypko en Totoreke. Voorafgaand aan de concerten is er een performance-diner.

 

PROGRAMMA
18:00u –  start diner van De Laatste Zeemeermin
20:30u – concerten Chypko en Totoreke

 

DINER – reserveer hier
De laatste zeemeermin is een enigma. Betoverend, krachtig en.. de laatste van haar soort. Samen met haar compagnon organiseert ze donderdag de 27e een maaltijd aan de maas. Verwacht: boven natuurlijke krachten, intrige, liefde, overheerlijke ceviche en een onvergetelijke avond vol vreugde, een enkele traan en levensvreugde. Met performance van Augustus Geerlings en Donatas Tretjakovas

 

Chypko

Geboren in de Andes, begon Flor op jonge leeftijd met het componeren van nummers toen ze een gitaar in handen kreeg. Jaren later, aan de andere kant van de wereld, ontwikkelde zich alles verder. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de in Rotterdam gevestigde dreamgaze band Bed, als leadzangeres, gitariste en mede-songwriter, met wie ze het debuutalbum Wet uitbracht. In hetzelfde jaar bracht ze een gezamenlijk album Ilse of Ga uit met de band Whooom. Van nature singer-songwriter, breekt Chypko uit dat cocon, soms noodzakelijk, naar een meer psychedelisch dreampop-geluid met een volledige band. Chypko omarmt je met haar zoete maar donkere etherische sounds.

Totoreke

Een chrononaut uit de toekomst neemt bezit van een jonge middenklasse man in Trujillo, Peru. Zijn voornaamste interesse is het vinden van de muzikale “yara” van oneindigheid om het universum te redden van een catastrofe. Daarom wijdt hij zich aan muziekwetenschappelijk onderzoek naar Latijns-Amerikaanse ritmes in oude cassettezaken, platenwinkels en het “deep web”. Zijn idee is om oude nummers die door het Latijns-Amerikaanse DNA stromen te combineren en ze mee te nemen naar de toekomst van de dansvloer in een retro-futuristische mix; waarbij hij nieuwe genres creëert zoals ChichatronicsCriollostep en Huayno digital. Totdat hij zijn zoektocht voltooit, is hij een DJ op “quinceañeros”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.