Zoeken


Zuid Open Air Cinema #3: Short Film Programma
01 september 2022 - 20:30 t/m 01 september 2022 - 23:00

Reserveer hier je plek

Voor de derde keer slaan Off Screen en Paviljoen aan het Water de handen ineen in ZUID OPEN AIR CINEMA waarin ditmaal vertoond zal worden:

 

Culture Kick Vol.1, (2020) van Pascale Korteweg gebaseerd op de 8mm-films van kunstenaar Woody van Amen met live muziek van Lukas Simonis en Nina Hitz.

 

Hier. (2022) van Wendelien van Oldenborgh

 

So Loud the Sky Can Hear Us (2022) van Lavinia Xausa.

De makers zijn aanwezig en gaan in gesprek met Christiaan van Schermbeek en Marieke van der Lippe. Toegang is gratis, wees welkom!

Filmprogramma 1: Hier., Wendelien van Oldenborgh, 2022.

Hier., Wendelien van Oldenborgh, 2022, 27 min. Hier. is opgenomen in de gestripte ruimtes van Museum Arnhem. Vijf jonge vrouwen uiten zich door muziek, poëzie en dialoog. De film beweegt zich moeiteloos tussen politiek geladen reflecties en persoonlijke herinneringen. Naast de cast heeft ook het museum zelf een stem in de film. Van Oldenborgh schept zo een ander perspectief op het verleden en daarmee op het heden zonder daarbij conclusies te trekken. Het werk Van Oldenborgh ontstaat vanuit de dynamiek van culturele identiteit in een maatschappelijke context. Zij gebruikt film als onderzoeksmethode om een alternatief publiek discours op gang te brengen.

Filmprogramma 2: So Loud the Sky Can Hear Us, Lavinia Xausa, 2022.

So Loud the Sky Can Hear Us, Lavinia Xausa, 2022, 20 min. In dit visuele portret van een groep Feyenoord-supporters ontvouwt zich een verborgen wereld van geloof, liefde, mededogen en kwetsbaarheid. Terwijl Xausa de ‘verloren stem van God’ probeert terug te vinden tussen de stemmen van de supporters, vraagt ze zich af hoe de verloren monofonie van oude gezangen kan veranderen in een nieuwe polyfonie. Xausa onderzoekt haar participatieve kunstpraktijk de betekenis van het sacrale.

Filmprogramma 3: Culture Kick Vol.1, Pascale Korteweg, 2020.

Culture Kick Vol.1Pascale Korteweg, 2020, 23 min. Kunstenaar Woody van Amen vertrekt in 1961 per vrachtschip van Rotterdam naar New York en filmt met een super 8 camera filmt zijn tweejarig verblijf daar. Tussen de wolkenkrabbers, grote auto’s, flikkerende reclameborden, vernieuwende kunst en techniek openbaart hem een totaal nieuwe wereld. Hij ervaart de cultuurschok als enorme kick. Bij terugkomst schudt hij Nederland wakker met zijn vernieuwende Popart. Korteweg monteerde de 60 jaar oude, verloren gewaande 8mm film tot een visuele trip, zoals die zich voor de ogen en in het hoofd van de kunstenaar moet hebben afgespeeld. Met de live gespeelde compositie door Lukas Simonis en Nina Hitz, beïnvloed door o.a. The Velvet Undergroud, stap je in een opwindende New Yorkse tijdscapsule.

Fragment van Culture Kick Vol.1

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.