Zoeken


The Solar Biennale: Zon aan het Water
24 september 2022 - 14:00 t/m 24 september 2022 - 17:00

Reserveer hier je plek

The Solar Biennale strijkt neer bij Paviljoen aan het Water. Kom en ontdek de zon.

De allereerste Solar Biennale loopt van 9 september tot 30 oktober en trekt Rotterdam in met het stadsprogramma ZON in de Stad. Hoe kan de zon, onze belangrijkste bron van licht, een beter en mooier onderdeel van ons dagelijkse leven zijn? De Biennale strijkt ook neer bij het Paviljoen, op zaterdagmiddag 24 september tussen 14 en 17 uur, om samen te kijken naar de zon.

 

We beginnen de dag met de zonnegroet. Kom langs, doe mee en geniet van de vele optredens van hoolahoop performer Silke en zangeres Neila Moon. Zowel Moon als Silke hebben zich laten inspireren door de zon. Je kunt ook jouw hoops skills oefenen in de 45 minuten durende workshop die Silke geeft.    Ga even zitten voor een Solar Talk door Boudewijn Buitenhek die een week lang op basis van alleen zonne-energie heeft geleefd.  Kinderen 4 tot en met 12 jaar kunnen met Scrap XL aan de slag met bootjes bouwen op zonne-energie. Tot slot is er Zonne-EHBO in samenwerking met Energie van Zuid.  Energie coaches zijn aanwezig om je op weg te helpen met welke solar vraag je ook hebt en handige tips hoe je jouw energierekening kan verlagen.

Over de Solar Biennale

The Solar Biennale, een initiatief van solar designers Marjan van Aubel en Pauline van Dongen, biedt een tegenwicht voor de dominante technologische en economische standpunten over zonne energie. De eerste Solar Biennale verkent nieuwe toekomstscenario’s voor zonne-energie gebaseerd op de kracht van design. Het overheersende verhaal over zonne-energie is gericht op technische en economische overwegingen. Op efficiëntie en terugverdientijd. Zonneparken worden in razend tempo uitgerold om aan de groeiende behoefte te voldoen, maar in onze haast stapelen we alleen maar bestaande ideeën op. Meer informatie over The Solar Biennale, lees verder op de website.

 

Meer zonne-energie

 

The Energy Show – Zon, zonne-energie en menskracht is van 3 september 2022 tot en met 5 maart 2023 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam te zien. De tentoonstelling, samengesteld door curator en ontwerper Matylda Krzykowski en in samenwerking met The Solar Biennale, draait om de zon en de mogelijkheden om ermee te ontwerpen. Er zijn tientallen innovatieve voorbeelden van zonne-technologie te zien. Centraal staat de vraag: hoe zou de wereld eruit zien als hij zou draaien op zonne-energie? Lees hier meer over de Energy Show.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.