Zoeken

Sunflowers by Operator Community Dinner
20 juni 2024 - 18:00 - 23:00

Reserveren via Operator!

Community dinner met 3-gangen menu en gesprekstafels. Operator doneert het eten aan de gasten. Reserveren kan via info@operator-radio.com (max 30).

Over Sunflowers:

Sunflowers is een serie evenementen dat als doel heeft om meer podium te bieden aan vrouwelijke en non-binaire artiesten. Daarnaast heeft het als doel om vrouwen en non-binaire personen te inspireren en rolmodellen te bieden in de elektronische muziek. Sunflowers komt voort uit de ambitie uitgesproken in de subsidieaanvraag voor de periode 2021-2024 als fempowerment. Hierin haalden we cijfers aan van de NOS dat in 2017 nog geen 10% van de artiesten op de tien grootste dancefestivals in Nederland vrouw is. Een studie van Female:pressure toonde aan dat er van 2012 tot 2021 er een toename was van 9,2% naar 26,9% van vrouwen die wereldwijd op elektronische muziekfestivals optraden. In de afgelopen jaren heeft er dus een grote verschuiving plaatsgevonden, echter wordt nog steeds het overgrote deel van de dancescene gedomineerd door mannen.

De evenementen van Sunflowers kennen geen vaste vorm. De ene keer gaat het om een dagvullend programma op de radio bestaande uit talks en dj-sets, de andere keer is het filmvertoning over vrouwen in de elektronische muziek of een dj- of producer workshop voor en door vrouwen en non-binaire personen. Met Sunflowers focussen we niet enkel op artiesten, maar ook op andere rollen in de dance scene, zoals labeleigenaren en programmeurs. Om een verandering teweeg te brengen is het van belang dat er niet enkel veranderingen plaatsvinden aan de voorkant, maar ook aan de achterkant.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.