Zoeken


Opening expositie Pedro Gramaxo: Landscape Project
24 augustus 2022 - 19:00 t/m 07 september 2022 - 21:30

Reserveer hier je plek

The Landscape Project

Een visuele en pedagogische Installatie serie ontwikkeld door kunstenaar Pedro Gramaxo sinds 2018. De Landscape series gaan over erkenning en duurzaamheid, hergebruikte materialen worden samen met lokale kunstenthousiastelingen/studenten samengebracht in een minimalistische geometrische constructie op specifieke locaties voor een tijdelijke periode. Vervolgens worden de constructies gefotografeerd als onderdeel aan een herinneringsarchief.

Landscape Series is een eerbetoon aan de natuur, waarbij nieuwe perceptuele “rituelen” worden gecreëerd door een verstorend kunstmatig element toe te voegen; om ons bewust te maken van onze voetafdruk en het gebruik van bouwmaterialen. Vorm, schaal, kleur : we zoeken naar configuraties in de natuurlijke omgeving, om een nieuwe landschappelijke dimensie tot stand te brengen die de waarnemer een andere lezing en ervaring van het landschap biedt, met als hoofddoel het bewustzijn en de waardering van beide te bevorderen. Het is een moment van contrast tussen werkelijkheid en illusie, organisch en geometrisch, natuurlijk en kunstmatig.

Pedro Gramaxo

In zijn kunstpraktijk onderzoekt Pedro Gramaxo het dualisme tussen het natuurlijke en het artificiële. De maker creëert contrasten van door de mens gemaakte constructieve elementen met nieuwe artistieke contexten.

 

Pedro ontwikkelt onderzoek gebaseerd op het belang van de lichamelijke aanwezigheid ter plaatse en de relatie daarvan met onszelf en ons geheugen. In dit onderzoek worden omgeving en menselijke perceptie gecombineerd door het gebruik van kunstmatige constructies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.