Zoeken


Oevergesprekken #2: Voortstromen
29 september 2022 - 20:00 t/m 29 september 2022 - 21:30

Reserveer hier je plek

Illustratie door Pia van den Beuken

 

Tijdens deze 2e en laatste editie van Oevergesprekken bouwen we voort op de stroom: hoe ga je verder, waar wil je naartoe na het hervinden van je aanjager. Wees welkom om mee te praten tijdens een avond geïnspireerd op de stroming van water – ook als je niet bij de eerste editie aanwezig was.

 

Oevergesprekken gaan over het hervinden van je stroming. De afgelopen jaren zijn een stroming aan tegenslagen, nare nieuwsberichten en andere negativiteit geweest. Een murwgeslagen tijd. Een overstroming die veelal heeft gezorgd voor stilstand van de mens omringd door inspiratieloosheid, depressies, eenzaamheid en geen eigen controle over het reilen en zeilen van het individu zijn in een maatschappij.

 

Dit programma is mede geïnspireerd door de tekst van Bram Vermeulen uit De Steen:

 

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde

Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten

Ik leverde ’t bewijs van mijn bestaan

Omdat, door het verleggen van die ene steen

Het water nooit dezelfde weg zal gaan

 

 

Programma 29 september

 

De oevergesprekken worden gevuld met een expositie, presentaties, voordrachten, een wandeling en poëzie. Het programma wordt omlijst door dichter en presentator Wessel Klootwijk.

 

Esther Gernette van Frisse Move

• WaterWalks

• Pia van den Beuken

• Expositie met werk van Rein Kooyman, Maud van den Beuken, Sophie de Vos en publiekskunst

Esther Gernette

Esther Gernette geeft vanuit Frisse Move onder andere lessen en workshops Dansimprovisatie vanuit de methode Dansexpressie. Het is een vrije dansvorm. Je krijgt begeleiding vanuit kunst of een thema waarmee je jouw dansbewegingen speels kan onderzoeken. De muziek is hier op afgestemd. Beleving en beweging komen samen. Gaandeweg ontstaat samen met anderen een dansimprovisatie. Er is geen goed of fout.

WaterWalks

WaterWalks verzamelt en deelt verhalen over de Nieuwe Maas. Van weetjes tot historische verhalen, van wetenschappelijke inzichten tot door water geïnspireerde kunst. Het is allemaal terug te vinden in WaterWalks. En ze zoeken jou om deze verhalen langs het water achter te laten. Dit doe je met de gratis app. Deel jouw mooiste plek, jouw beste foto of film en inspireer anderen om ook de rivier op te zoeken.

 

Tijdens deze avond gaan we de app met elkaar uitproberen door een Walk langs het Water te maken!

Pia van den Beuken

Pia van den Beuken (1995, Venlo, NL), wonend op een zeilboot in Rotterdam, schijnt via haar illustraties en films een nieuw licht op verhalen die normaal nooit een podium zouden ontvangen. Door deze verhalen ook zelf te ervaren via het wonen op een boot, expedities door de natuur, reizen in het buitenland en het opstellen van een nieuwsgierige blik op de wereld rondom, komt ze tot nieuwe perspectieven. Zo geeft ze kinderworkshops over weersverschijnselen door middel van het maken van een cinematisch weerbericht, tekent ze gebiedskaarten als een stripverhaal waarbij de bezoeker zich moet verplaatsen in het kleine leven van een plantenzaadje en is ze nu bezig met het illustreren van een kinderboek wat gaat over een zeilreis die ze in 2019 maakte over de grote oceaan. Het feit dat ieder persoon de wereld hetzelfde waarneemt maar anders ervaart en verklaart vindt ze interessant en onderzoekt ze via illustratie, fotografie en film.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.