Zoeken

KUNSTFESTIVAL: FINISSAGE
16 juli 2023 - 13:00

RSVP voor de finissage

In het kader van Zomer op Zuid presenteert Paviljoen aan het Water kunstfestival WE ARE ALL GUESTS. Op zondag sluiten we het festival af met een finissage van de tentoonstelling en workshops. Met een gesprek over International Residency Program: State of the City wordt terug- en vooruit geblikt op de huidige positie van de Rotterdamse artists-in-residence.

 

Zondag 16 juli

13:00u-15:30u – Workshop Art Ashram (meld je hier aan)

15:00u-18:00u – Finissage tentoonstelling

17:00u-18:00u – Performance Hofmann & Kindle

18:30u-21:00u – Diner pop-up festivalrestaurant (reserveer hier)

 

Gedurende het hele festival kun je vanaf 18:30 uur wat komen eten en drinken in het fetival pop-up restaurant. Reserveren doe je hier.

State of the City

Het Paviljoen aan het Water ligt in een voormalig havengebied aan de Maashaven, grenzend aan de oude stadswijken Charlois en Tarwewijk, met zicht op de skyline. Aan de andere oever van De Maashaven zie je nieuwe wijken als teken van opkomende gentrificatie. Met het residentieprogramma State of the City worden maatschappelijke ontwikkelingen in de stad onderzocht en zichtbaar gemaakt. Al sinds 2016 transformeert Paviljoen aan het Water gedurende de maanden oktober tot en met maart tot een artists-in-residence, waarvoor inmiddels al zo’n 60 kunstenaars werden uitgenodigd. Vanuit dit project verandert het paviljoen ieder jaar weer in een plek waar verhalen over de stad, de mensen en het leven aan het water worden verzameld en verbeeld. De kunstenaars worden uitgedaagd om openbare werken te maken in en over de nabije omgeving. Het paviljoen dient als hun uitvalsbasis, werkplaats en presentatieplek. Voor elke kunstenaar en kunstcollectief wordt aan het eind van hun verblijf een poster gemaakt dat dient als beeld en verslag van het werk dat zij realiseerden. De overzichtstentoonstelling toont deze posters en de gerealiseerde projecten, gemaakte films en een publicatie met het overzicht van alle activiteiten.

Workshop Art Ashram

Sinds de jaren 60 stuurt de mensheid cryptische diagrammen de ruimte in om contact te maken met buitenaardse wezens. Maar tot nu toe geen antwoord. Hoe communiceren we het bestaan van de mensheid en de planeet aarde naar het universum? Tijdens drie workshops bij kaarslicht zullen we nadenken over kunstgeschiedenis, biologie en natuurwetenschappen. Alle deelnemers worden uitgenodigd om verschillende aspecten te delen van wat het betekent om mens te zijn en een boodschap voor de ruimte uit te snijden in een zandbak. Vr 14 juli 15:00 • Za 15 juli 15:00 • Zo 16 juli 13:00  Tijdens elke workshop creëren we samen een beeldhouwwerk. De workshops zijn gratis en open voor alle leeftijden, er is geen ervaring vereist. Graag vóór 10 juli aanmelden via art.ashram.berlin@gmail.com.

festivalrestaurant

Pop-up festivalrestaurant: gezamenlijke buffet-diners • Woensdag 12 t/m zondag 16 juli vanaf 18:3o uur • Reserveer hier Als het woord comfort in 15 verschillende talen bijna hetzelfde wordt uitgesproken, dan moet comfort iets heel dierbaars voor ons zijn. De uitdrukking “comfortfood” is relatief nieuw, maar het idee dat we eten om toevlucht te vinden, niet alleen van honger, maar ook van stress en zorgen, is geenszins nieuw. Vooral in tijden van crisis en post-crisis, of het nu financieel, gezondheid-gerelateerd of relationeel is, hebben we des te meer behoefte om iets te proeven dat ons zowel chemisch als emotioneel sterker maakt (het woord comfort komt van het Latijn: com fortis, “met kracht”). Gedurende het kunstfestival zal Italiaanse gastchef en kunstenaar Silvio Palladino gedurende 5 dagen koken in Paviljoen aan het Water, waarbij hij gasten uitnodigt voor een banket van zelfbeloning, nostalgie en puur genot. In plaats van de typisch eenzame ervaring van comfortfood eten we gemeenschappelijk, met elkaar, aan tafel.

Wat betekent comfort food voor jou? Wat is het recept voor jouw geluk? Zou het ook andere mensen gelukkig maken? Mail ons jouw recepten, schuif aan tafel voor de discussie, of sluit aan bij Silvio in de keuken om te helpen je eigen geheime brouwsel te bereiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.