Zoeken

Zuid Open Air Cinema i.s.m. Off/Screen: René van Zundert – Mondig Zuid
09 juni 2022 - 20:30 t/m 09 juni 2022 - 23:30

Reserveer hier

Dit seizoen bundelen Paviljoen …aan het Water en Off/Screen hun krachten voor een openluchtbioscoop waar we films vertonen van makers op Rotterdam Zuid, over Rotterdam Zuid.

 

De eerste in de reeks is Mondig Zuid (2022) van filmmaker René van Zundert. Hij volgt drie jongeren in Rotterdam-Zuid, die elk op hun eigen manier worstelen met opgroeien. Tamia is een mondig meisje met een sterke mening en de ambitie een spoken-word-kunstenaar te worden; redenen genoeg om flink gepest te worden: “Ze noemen me extra, onnodig, anders.”

 

Selena heeft een beugelbekkie, een zus op afstand en een vader die onhandig zijn liefde toont. Ze wil het liefst dingen doen met het hele gezin en dat het dan gewoon gezellig is. “Ze zijn allemaal niet opgevoed hier.”

 

Darlin, geboren op Curaçao en opgegroeid in de Dominicaanse Republiek, wil niets liever dan werken om zijn moeder, die kampt met een zwakke gezondheid, te onderhouden: “Ik wil mijn school afmaken en geen strafblad krijgen.” De drie worden in de serie gevolgd in hun dagelijkse leven, en vertellen openlijk over hun twijfels, angsten en dromen. De liefdevolle camera toont hun kwetsbaarheid, maar vooral hun moed en vastberadenheid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.