Zoeken

Team Nurcan & Ali
18:00 - 27 mei 2022

De altijd vrolijke Nurcan en haar man Ali komen allebei uit Tunceli, een stad in het midden-oosten van Turkije. De familie woont nu al zo’n 30 jaar in Feijenoord, en ze helpen al sinds het begin van Paviljoen aan het Water (6 jaar!) mee. In de keuken van de familie Kaya vind je, je raadt het al, voornamelijk Turkse gerechten. Maar bovenal… alles vers! Baklava, helva, of borek, alles wordt met de hand gemaakt. Nurcan is chef de cuisine, een echte ondernemer, en bedenkt het hele menu. Ali en haar dochters komen dan altijd mee, om te helpen. De voorbereidingen doet ze zelf, haar familie helpt met het koken en serveren.

Koken in Paviljoen aan het Water geeft haar veel vrijheid, zegt Nurcan. “Veel mensen hebben mij en Ali gevraagd of we in hun restaurant komen werken. Maar als je in een ander restaurant werkt, moet je daar elke dag werken. Nu kunnen we zelf beslissen wat we koken. En we maken het eten altijd vers, en seizoensgebonden. Als ik nu kook, kan ik de tijd nemen om alles rustig voor te bereiden.” En het leukste aan koken bij PAHW? “Mensen komen naar de keuken om dankjewel te zeggen en hoe lekker ze het eten vonden – daar doe je het voor. Daar word ik zo gelukkig van! Ik doe mijn best, maar als je dat hoort, dan ben je extra blij.”

Nurcan werkt ook nog in de tuin van Paviljoen aan het Water. Er is bijna altijd wel iets terug te vinden in haar gerechten, dat rechtstreeks uit de tuin komt. Tuinbonen, munt, postelein, pompoen… “Het is een mooie plek, je werkt voor jezelf, je bent je eigen werkgever – je kunt helemaal je eigen ding doen.” Ze voelt zich er thuis, want je doet alles samen. Als er wat is, houden ze een vergadering. Als ze samenwerken, is er nooit ruzie. “We zijn allemaal mens. Als je wat vergeet, wordt niemand boos. Iedereen laat elkaar in elkaars waarde. Samenwerken in een team is altijd leuk, met respect.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bijf je graag op de hoogte van ons programma en andere nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.